Административното правораздаване в България е на първо място в целия

...
Административното правораздаване в България е на първо място в целия
Коментари Харесай

ВАС: Административното правораздаване в България е на първо място по бързина на ЕС

Административното правосъдие в България е преди всичко в целия Европейски съюз по индикатора експедитивност на разглеждане на административни каузи, като изкачи още една позиция спрямо миналата година. Това демонстрират формалните данни на годишното осведомителното табло за резултатите в региона на правораздаването за 2020 година в страните - членки на Европейския съюз.
Официално показаните данни обгръщат индикаторите функционалност, успеваемост, експедитивност и самостоятелност и демонстрират, че българското административно правораздаване е сложено измежду водещите правораздавателни системи в Европа.
 Председателят на Върховен административен съд: Няма такова правосъдно оборване на ограниченията, както напролет Председателят на Върховен административен съд: Няма такова правосъдно оборване на ограниченията, както напролет
Работата в системата на административното правосъдие е затруднена от позитивни резултати за ковид и от растящия брой на кон...
„ Ясно си давам сметка, че зад тази невиждана в нашата история интернационална оценка, стоят доста труд, старания, ограничения и себеотдаване в работата, както от страна на съдиите, по този начин и от страна на чиновниците “, се споделя в благодарствено писмо на до съдиите и чиновниците.
За втора поредна година Върховен административен съд регистрира повече свършени каузи по отношение на броя формирани каузи. Общо 15 458 административни каузи са били свършени във Върховен административен съд през предходната година, а формираните са били 14 030. Отново се регистрира понижение и при броя на висящите каузи и в края на 2020 година те са били общо 3509. За съпоставяне в края на 2019 година техният брой е бил 3989.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР