Административно ще бъде сливането на Университетската специализирана болница за активно

...
Административно ще бъде сливането на Университетската специализирана болница за активно
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: Предстои сливането на две болници в Национал...

„ Административно ще бъде сливането на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология и Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести, само че това се оказва много сложен развой ", уточни той. Проф. Хинков добави, че е заварил много фрагментирана здравна система.

 

„ Сега напъните ни са ориентирани да обединим разнообразни структури и лечебни заведения в по-големи, с цел да имаме по-голяма успеваемост ", сподели още министърът. В бъдещия Национален сложен център по онкология ще бъде и Националният раков указател, който ще бъде осъвременен.

 

Основната ни задача е де преодолеем фрагментацията на медицинските услуги и да обвържем ранното разкриване с лекуването и следенето на резултата от лекуването, означи експертът.

 

По думите на Хинков Министерството на здравеопазването влага доста средства за най-съвременните лекарства, предопределени за лекуване на онкологични болести, само че казусът е, че ранното разкриване към момента не е на задоволително равнище, защото това касае и мрежата на общопрактикуващите лекари, и мрежата на комплексните онкологични центрове, касае настройката на жителите да вървят на профилактични прегледи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР