Административният съд в София разпореди да бъдат безусловно прекратени действията

...
Административният съд в София разпореди да бъдат безусловно прекратени действията
Коментари Харесай

Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Административният съд в София разпореди да бъдат абсолютно прекъснати дейностите по демонтажа на Паметника на Съветската войска , които „ не се правят в осъществяване на показан административен акт или на закона ”. В решението на магистратите се показва, че както не е показан административен акт, по този начин и контракти, с които са излиза наяве какво ще се случи с фигурите след демонтажа им от монумента. Не излиза наяве къде ще бъдат откарани, по какъв начин би трябвало да бъдат съхранявани, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за ремонт и прочие

Според съда показаните доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не е открито, че е налице акт на ръководство на такава.

Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на София в 3-дневен период от издаването му. То подлежи и на неотложно осъществяване от органите на полицията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР