Административният съд в София отмени заповедта на председателя на парламента

...
Административният съд в София отмени заповедта на председателя на парламента
Коментари Харесай

Съдът отмени заповедта за уволнението на Ива Митева от Народното събрание

Административният съд в София анулира заповедта на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков за уволнението на някогашния народен представител от Има Такъв Народ Ива Митева.

Председателят на Народното събрание, издал заповедта за освобождението, би трябвало да заплати на Митева 1210 лв. разходи, прецизират от съда.

Ива Митева беше уволнена на 10 октомври 2023 година, когато от Народното събрание оповестиха, че е осъществена смяна в структурата на администрацията на Народното събрание за усъвършенстване на активността по правно-техническото застраховане на законодателния развой. Закрита е дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз ", а длъжността шеф надлежно е съкратена.

Тогава Митева дефинира отстраняването си като политическа принуда и разгласи, че ще апелира уволнението си.

През 2021 година тя беше ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание, когато партията на Слави Трифонов беше втора и първа политическа мощ. След отпадането на ИТН от Народното събрание след вота на 2 октомври 2022 година тя напусна " ИТН " и се яви на изборите с обединението " Заедно " дружно с някогашния си сътрудник от Има Такъв Народ Любомир Каримански.

След като групировката остана отвън парламентарния предел, Ива Митева се върна на остарелия си пост като шеф на дирекцията в Народното събрание. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно заседание, когато Има Такъв Народ не беше във властта.

Решението на съда предстои на обжалване с касационна тъжба пред Върховен административен съд в 14- дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР