Административният съд в София отложи за 8 декември делото срещу

...
Административният съд в София отложи за 8 декември делото срещу
Коментари Харесай

Съдът отложи делото за референдума в столичния квартал Младост

Административният съд в София отсрочи за 8 декември делото против отхвърли на Столичния общински съвет да се организира референдум поради презастрояването на квартал " Младост ".

Причината за отлагането е събиране на доказателства. Съдебна експертиза ще би трябвало да ревизира верността на данните, обработени от ГРАО. От тази инспекция зависи дали ще се окажат действителни 14 000 подписа, събрани от комитета за " Зелен Младост ", който изиска провеждането на допитване за застряването. От тях ГРАО призна 8000.

Ако инспекцията потвърди, че над 10% от жителите на " Младост " са поискали референдум, той е трябвало да бъде наложителен или е следвало да бъде утвърден от Столичния общински съвет.

На съвещанието на Административния съд участваха членове на Инициативния комитет " За зелен " Младост " ". В качеството си на жител бе призована и кметът на региона Десислава Иванчева.

" Ще пледираме протоколът, който е от ГРАО, да се разгласи за незабележим, защото по питане от други неправителствени организации и надлежно от нас сме стигнали до извода, който Министерство на регионалното развитие е изпратил до съответните неправителствени организации, че те самите нямат методика за инспекция със остаряла дата на тези данни ", сподели Иванчева пред БНР.

През април Столичният общински съвет реши, че няма да се организира референдум в " Младост " за налагане на мораториум върху строителството и за смяна на проектите, тъй че да се спрат градежите в градинки и междублокови пространства в региона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР