Административният съд в София обяви като незаконно повишението на цената

...
Административният съд в София обяви като незаконно повишението на цената
Коментари Харесай

Ще поевтинее ли билетът за автобус в София

Административният съд в София разгласи като нелегално покачването на цената на билетчето за градския превоз в София на 1,60. Решението се апелира и цената остава същата.

Повишението от 2018 година е незаслужено във връзка с жителите. Дори при възможна смяна на цената, жителите няма да могат да бъдат обезщетени, съобщи в " Денят стартира " Милка Христова, заместник-председател на Столичния общински съвет.
 
По думите ѝ тази цена е стопански голословна и цели единствено и само да набави изчезналите средства, моделът е разходно насочен, детайлите са незаконосъобразни.
 
" Ако се стигне до финален правосъден акт, това значи, че тези цени би трябвало да спрат да работят и да се одобри нова разпоредба, в която да се спазят напътствията на съда, при установяване модела на ценообразуване, могат ли да се заведат искове, с които да се търсят суми - не, защото от 2016 година Върховен административен съд одобри едно решение, съгласно което анулацията на наредбите работи отсега нататък, т.е. за остаряло време не могат да се търсят суми ", добави Милка Христова.
 
Според нея това решение би трябвало да има дисциплиниращ темперамент във връзка с бъдещата тарифна политика.

Може ли да ни таксуват двойно в градския превоз

" Заявката, която прави ръководещото болшинство е, че ще апелира това решение, като в същото време приготвят напълно нова тарифна политика, очевидно се пробват да повторят остарелия механизъм. Това е извънредно незаслужено във връзка с жителите и съставлява корист ", добави Милка Христова.
 
 istock istock
Тя разясни, че с решението съдът споделя, че моделът, който е признат, не подтиква градския превоз и Столичната община да търси запаси за по-доброто ръководство на системата, защото на процедура приема разноските като водещи, а в една система, когато разноските са водещи, тя няма интерес да понижава тези разноски.
 
" Финансовото състояние на градския превоз се утежни поради пандемията и повишението на цената на тока ", сподели още Милка Христова.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР