Административният съд в София насрочи нова дата за разглеждане на

...
Административният съд в София насрочи нова дата за разглеждане на
Коментари Харесай

Административният съд в София насрочи нова дата за референдума в Младост

Административният съд в София насрочи нова дата за разглеждане на делото против отхвърли на Столичния общински съвет през април да допусне провеждането на референдум против презастрояването в регион " Младост ". Причината - съдебно-техническа експертиза, чиято задача е да покаже точния брой на подписите в поддръжка на локалното допитване не е подготвена.

София

Това е трети опит на Административния съд да стартира работа всъщност. Заради жалбоподателите, които изискват нови данни и доказателства съвещанието се отсрочи за трети път. Стана ясно, че към момента от Главната дирекция " Гражданска регистрация и Администратовно обслужване " не са показали с какви претекстове не са зачели за годни 4600 подписа. Въпреки експлицитното искане на съда тази информация не беше предоставена и за това съвещание.
Десислава Иванчева, кмет на регион " Младост ": " Не може да кажеш, че има неточни данни и в това време да не ги покажат кои са неточните данни, в какво се състоят неточните данни. Това е безспорна мрачевина. "
Иванчева се съмнява в достоверността на информацията поради разнообразни числа, които дават от Централната изборна комисия и Министерството на районното развиване и благоустройство. Според комисията живеещите в Младост " са 87829, а съгласно районното министерство 94176, което е разлика от 6347 души. Според кметът подписката е събрала нужните 10%, които вършат провеждането на референдума наложително.
Георги Георгиев, процесуален представител на Столичния общински съвет: " Независимо какво желае едната страна или другата, значимо е какво написа в закона. Страната която го оспорва, Инициативния комитет, би трябвало да потвърди, че написаното в него не е правилно. Докато това не стане няма по какъв начин да се реализира друг от целения резултат.
Следващото съвещание на Административния съд в София е планувано за 11 май. А до тогава работа по случая стартира и прокуратурата и Министерският съвет, които по-рано през днешния ден кметът на " Младост " Десислава Иванчева сезира. Според нея данните, които дават от " ГРАО " са с погрешно наличие. От там в писмен отговор до нас дадоха отговор, че инспекцията на подписите е направена съгласно условията. Подробно изясняват на какви изискванията би трябвало да дават отговор подписалите се, с цел да бъдат зачетени данните им за годни. Въпросът ни дали могат да създадат информация за минал интервал остана без отговор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР