Административният съд в София е отменил решение на Националната агенция

...
Административният съд в София е отменил решение на Националната агенция
Коментари Харесай

Божков спечели дело за 20 милиона

Административният съд в София е отменил решение на Националната организация по приходите (НАП) за запор върху 15 движими монументи на културата от сбирката на Васил Божков на обща стойност малко над 20 млн. лева и е осъдил Национална агенция за приходите да заплати разноските по делото на Божков. Това оповестява Dnevnik.bg.
Решението е дефинитивно.

Процесът стартира по тъжба на Божков, като той оспори разпореждане за налагане на предварителни обезпечителни ограничения от 27 септември 2022 година на основен обществен реализатор към Национална агенция за приходите София, с което бе натрапен запор върху 15 движими монументи на културата, на обща стойност на стойност над 20 милиона лева

Публичният реализатор наложи предварителните обезпечителните ограниченията в хода на ревизионно произвеждане по отношение на Васил Божков като е решил, че това е належащо за попречване осъществяването на покупко-продажби и дейности с имуществото му, в резултат на които събирането на отговорностите за налози и наложителни осигурителни вноски ще бъде невероятно или доста ще се затрудни.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР