Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата

...
Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата
Коментари Харесай

Съдът реши: Мобилните оператори не може да вдигат цените

Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата на мобилните оператори против заповедта на Министерството на стопанската система да не подвигат таксите на потребителите през февруари.

Това заяви на брифинг във вторник икономическият министър Корнелия Нинова. Заповедта, която тя издаде, не разрешава на А1 и " Теленор " да индексират цените на услугите си съгласно инфлацията за две години поред - това е незаконосъобразно и е допустимо да се направи единствено за една година.

Решението на съда може да се апелира пред Върховен административен съд в 7-дневен период.

Забраната не се отнася за " Виваком ", защото тяхното нарастване на таксите е единствено за една година и това е записано в потребителските контракти. Ако останалите два мобилни оператора желаят да създадат покачване на цените също за една година, това е тяхно решение, сподели Нинова.

И ги прикани да не правят противозаконни дейности, до момента в който заповедта е в действие, както и да не изпращат подвеждащи текстови известия на потребителите. Ако нарушат заповедта, в Закона е планувана санкция до 30 хиляди лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР