Административният съд в София е отхвърлил жалбата на един от

...
Административният съд в София е отхвърлил жалбата на един от
Коментари Харесай

Нинова обяви първа победа в съда срещу мобилните оператори

Административният съд в София е отхвърлил жалбата на един от мобилните оператори против предварителното осъществяване на заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността, с което беше неразрешено повдигането на цените. По този мотив, министър Корнелия Нинова разгласи, че е извоювано на първа инстанция делото по въпроса. Мотивът в жалбата на оператора е бил, че повдигането на цените не е тематика от публичен интерес. Съдът не приел тази теза.

„ Всяко повишение на цени и оказване на напън върху потребителите е въпрос от максимален публичен интерес за нас и съдът е признал тези претекстове ”, съобщи Нинова. Тя назова отхвърлянето на жалбата за дребна победа против нелоялните търговски практики, само че призна, че чака делата да продължат.

Тя се обърна към операторите с апел да не подвигат цените, до момента в който този развой продължава, тъй като това ще е нелегално.

Нинова разяснява също, че карантината на министри и на ръководителя на Народното събрание няма да спрат работата на институциите, които имат претрупан дневен ред.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР