Административният съд в София (АССГ) задължи Областната администрация на столицата

...
Административният съд в София (АССГ) задължи Областната администрация на столицата
Коментари Харесай

ПСА: Съдът задължи столицата да представи данни за основанията за демонтирането на паметника

Административният съд в София (АССГ) задължи Областната администрация на столицата да показа в еднодневен период данни за основанията за демонтирането на паметника на Съветската войска.

Производството е по реда на член 250-254 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) по искане на съдружие „ Изправи се БГ “ за прекратяване на дейностите. Вчера водачът на „ Изправи се, България “, част от коалиция „ Левицата “, Мая Манолова заяви, че ще заведе дело вАССГ поради демонтажа на монумента.

На съображение член 252 алинея 2 от Административнопроцесуален кодекс съдът е следва да задължи административния орган или длъжностно лице, което прави неоснователните дейности, неотложно да даде данни за съображение на дейностите.

АССГ указва, че при несъблюдение на напътствията в периода ще бъда наложена оптималната санкция по член 89 т. 2 вр член 91 от Граждански процесуален кодекс, прибавят от съда.

Към сегашния миг преписката не е предоставена. АССГ ще се произнесе неотложно по формираната бърза процедура след нейното складиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР