Административният съд в Сливен е потвърдил три наказателни постановления, издадени

...
Административният съд в Сливен е потвърдил три наказателни постановления, издадени
Коментари Харесай

Потвърдиха три наказателни постановления за дрифт в Сливен

Административният съд в Сливен е удостоверил три наказателни постановления, издадени от ОДМВР-Сливен, за рискови демонстративни маневри - дрифт. Постановленията са от 2022 година. Нарушенията са осъществени на кръстовища на улици „ Г.С.Раковски ” и в кв. „ Речица ” в Сливен и на кръстовище в Нова Загора. За потребление на пътищата, отворени за публично прилагане, за други цели и за рисково демонстративно шофиране водачите са санкционирани с по 3000 лв..

От началото на 2023 година в ОДМВР-Сливен са издадени 10 наказателни постановления за сходни нарушавания. Три за обжалвани на първа правосъдна инстанция, един е влезнал в действие и е заплатен, другите са регистрирани в системата и са изпратени за връчване.

За последната седмица на територията на ОД на МВР-Сливен са установени 1453 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 386 актове за административни нарушавания и 1067 фишове, от които 514 за скорост. Установени са трима водачи на МПС, използвал алкохол, като един от тях е с индикатори на дрегера над 1,2 промила. Един е използвал наркотични субстанции. Двама са отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати. Трима са откритите неправоспособни водачи. За всички случаи са формирани актове и са формирани досъдебни и бързи производства.

На място при инспекция на пътя са връчени 94 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са извършени пет интервенции по метода широкообхватен надзор на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

По автомагистрала „ Тракия ” е обезпечено 24-часово дежурство. Следи се за съблюдаване на скоростта, рисково изпреварване и рисково държание от страна на водачите.

На територията на ОДМВР-Сливен се реализира всекидневен надзор по пътна сигурност и се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта и дееспособност. Активно се ревизира за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции от водачите на МПС на територията на общинските центрове и дребните обитаеми места в региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР