Административният съд в Пловдив се произнесе по жалбите на две

...
Административният съд в Пловдив се произнесе по жалбите на две
Коментари Харесай

Съдът: Ромите от Войводиново се връщат в махалата

Административният съд в Пловдив се произнесе по жалбите на две ромски семейства от Войводиново, на които беше неразрешено да употребяват къщите си в махалата със заповед на администрацията. До глобата се стигна, откакто селото се подвигна на протест, предизвикан от експанзията и побоя, нанесен на военния Вальо Димов точно на Богоявление.

Според решението на Темида фамилията на Анка П., които населяват паянтова постройка, издигната върху общински терен, ще могат да се върнат в дома си. Мотивите на съда са, че липсва отграничаване на неразрешената за прилагане постройка от останалите ситуирани в процесния аграрен парцел, т.е. не излиза наяве коя тъкмо постройка е със неразрешен статут. Поради тази причина и заповедта на администрацията беше анулирана.

Друго е ситуацията със фамилията на Васил В. То няма да получи опция да се върне в употребената от него сграда. Причината е, че съгласно кадастралната карта на село Войводиново, населяваният от тях парцел попада върху второстепенна улица. Затова съдът е счел, че използването е рисково и единствено по себе си може да докара до щета за фамилията и съседите.

Решенията могат да се апелират пред Върховния административен съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР