Административният съд в Монтана потвърди решение на Общинската избирателна комисия

...
Административният съд в Монтана потвърди решение на Общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

За втори път: Административният съд в Монтана потвърди избора на кмет в Габровница

Административният съд в Монтана удостовери решение на Общинската изборна комисия в Монтана, с което за кмет на село Габровница е разгласен Рангел Иванов от " Партията на зелените ".
Решението беше обжалвано от изгубилия претендент на локалната коалиция ГЕРБ-СДС, Вътрешна македонска революционна организация, Разузнавателна служба на ФРГ Ваня Методиева.
Делото за избор на кмет на село Габровница бе прегледано за повторно в Административния съд в Монтана. При първото разглеждане решението също беше в интерес на спечелилия на първи тур претендент, само че е обжалвано пред Върховния административен съд в София, който го връща за ново разглеждане от съда в Монтана, само че при различен състав. При второто разглеждане на делото в Монтана решението отново е в интерес на спечелилия претендент.
Случващото се на изборите в село Габровница беше обсъждано неведнъж в национални и районни медии и в обществените мрежи, откакто там се появи видеозапис, на който членове на изборната комисията разясняват между тях по какъв начин да манипулират бюлетините. В решението на съда се показва, че видеозаписите не са доказателство и се акцентира, че разликата сред първия и втория претендент е 297 към 237 гласа и даже всички 41 недействителни бюлетини да са в интерес на изгубилия претендент, то това не трансформира избора./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР