Административният съд в Монтана потвърди решение 161 на общинската избирателна

...
Административният съд в Монтана потвърди решение 161 на общинската избирателна
Коментари Харесай

Административният съд потвърди избора на Златко Живков за кмет на Монтана

Административният съд в Монтана удостовери решение 161 на общинската изборна комисия, с което Златко Живков е разгласен за определен кмет на община Монтана на първия тур на локалните избори на 29 октомври.
Дело 688 се гледа по тъжби на претендента за кмет на ПП-ДБ Теменужка Цветкова и претендента за кмет на „ Възраждане " Петър Петров.
Според претекстовете в решението на арбитър Соня Камарашка откритите нарушавания в две от секционните изборни комисии - в село Габровница и в квартал „ Кошарник " няма да доведат до смяна на резултата от гласуването.
В правосъдна зала бяха броени бюлетините от двете секции и изгледани записите от броенето в няколко СИК-а.
„ Избран за кмет е претендентът, получил повече от половината от действителните гласове. В съответния случай половината от действителните гласове е 8969 гласа, а спечелилият има 11 701. Следва да се означи, че даже и при признатите от съда за СИК №122900064 в Габровница смяна в разпределението на гласовете по кандидатски листи от хартиените бюлетини във връзка с претендент № 68 - вместо 489 се откриха 481 действителни бюлетини и по повод претендент № 42 - П.Н.П. от „ ВЪЗРАЖДАНЕ ", вместо 14 действителни, се откриха 16 броя действителни бюлетини, като това не трансформира резултата. В кв. „ Кошарник " за претендент № 68 - З.С.Ж. вместо 463 действителни бюлетини, се откриха 454 действителни бюлетини, което няма да докара до смяна в резултата и извода, че З.С.Ж. повдигнат от МК „ СДС/ГЕРБ, Разузнавателна служба на ФРГ, ВМРО-БНД и ЗНС ", е получил повече от половината от действителните гласове, с цел да бъде определен за кмет на първия тур. До смяна в резултата не би довело и цялостното изключване на действителните гласове от СИК Габровница ", написа арбитър Камарашка.
Административният съд в Монтана удостоверява решение 161 на Общинска изборна комисия-Монтана, с което на съображение член 452 от ИК и въз основа на получените данни от протоколите на СИК е разгласен за определен кмет на Община Монтана – Златко Софрониев Живков, повдигнат от МК „ СДС/ГЕРБ, Разузнавателна служба на ФРГ, ВМРО-БНД и ЗНС ", като вярно и законосъобразно.
Решението предстои на касационно обжалване посредством Административен съд-Монтана до Върховен административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР