Административният съд в Бургас е отхвърлил за продажбата на 725

...
Административният съд в Бургас е отхвърлил за продажбата на 725
Коментари Харесай

Съдът е отхвърлил решение на Общинския съвет в Царево за спорна продажба на общинска земя

Административният съд в Бургас е отхвърлил за продажбата на 725 декара лозя от общо 820 декара в местността „ Вертути “, определяйки го за „ незаконосъобразно “ . Това заяви общественикът Емил Пейчев във Фейсбук.

Припомняме, че Пейчев показа за случая пред публицист на Искра.бг през август предходната година. Тогава той изясни, че въпросният терен се намира сред Царево и село Лозенец , където сега има лозе . Той е в непосредствена непосредственост до морето, като само основният път го дели от къмпинг „ Оазис “ . През 2014 година е бил подписан контракт с комерсиално сдружение за 35-годишна аренда като за другите години е и друга вноската, а общият общ брой, който арендаторът ще би трябвало да заплати е към милион и половина лв. . Същевременно Община Царево искаше да продаде земята за към 0,90 стотинки за 1 кв. метър, като общата стойност, която ще вземе е към 800-900 000 лв. .

Както и допусна тогава Пейчев, докладната бележка за продажбата общинската земеделска земя, беше гласувана на другия ден.

„ Предвид това, че нямахме опция с сътрудниците от опозицията да повлияем на това решение на съвещание на Оценка за съвместимост, сезирах Областна администрация- Бургас в лицето. Благодарение на него решението на Общински съвет беше спряно и сезиран по компетентност Административен съд-Бургас “ , споделя Пейчев, добавяйки:

„ Днес мога да ви се похваля, че съдът отхвърли решението на Общински съвет за 725 дек. лозя от всички 820 дек. като незаконосъобразно. “

В умозаключение Пейчев акцентира, че когато институциите работят се виждат и положителните резултати , а публичният интерес е предпазен !

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР