Административният съд в Благоевград постанови, че кметът Румен Томов е

...
Административният съд в Благоевград постанови, че кметът Румен Томов е
Коментари Харесай

Съдът: Трябва да се прекратят правомощията на кмета на Благоевград

Административният съд в Благоевград постанови, че кметът Румен Томов е нарушил закона като не е заличил едноличната си компания и не е уведомил ОИК и Общински съвет в едномесечен период след избирането си. Така два месеца след изборите, Благоевград е на път да остане без кмет, оповестява Нова телевизия.

Административният съд в града излезе със мнение, че пълномощията на Румен Томов би трябвало да бъдат прекъснати, защото той не е прекратил комерсиалната си активност като едноличен търговец в период. Това е нарушаване на Закона за локалното самоуправление, което постанова предварително преустановяване на мандата на новоизбрания градоначалник.

Сигналът бе подаден от някогашния кмет на града Атанас Камбитов. Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Върховния административен съд. Ако и там решението бъде доказано, членовете на ОИК ще би трябвало да се съобразят, да прегласуват и да отстранят кмета, а по-късно да се насрочат нови избори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР