Административният съд спря промените в движението при булевард Патриарх Евтимий

...
Административният съд спря промените в движението при булевард Патриарх Евтимий
Коментари Харесай

Съдът обяви промяната на движението в центъра за незаконна, разпореди на Терзиев и Бонев да спрат

Административният съд спря измененията в придвижването при бул. " Патриарх Евтимий " и улица " Фритьоф Нансен ", излиза наяве от решението на съда. Има заведено дело против общината от Европейският център за транспортни политики.

" Административен съд София - град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Проф. Фритьоф Нансен " посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък ", написа в решението на съда.

Според съдийския състав дейностите на Столичната община не се основават на административен акт или закон и в хипотезата на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс и следва да бъдат прекратени неотложно.

Решението предстои на обжалване в тридневен период пред Върховен административен съд.

Делото беше заведено от Европейския център за транспортни политики.

“Бих желала да кажа, че по-късно решение няма капка подозрение, че дейностите на общината са били незаконосъобразни. Очаквам още от на следващия ден да стартира връщането на остарялата ОД, която е и последната законна, в противоположен случай слагаме в риск живота и здравето на всички участници в придвижването. Очаквам опрощение от страна на Борис Бонев и Стефан Спасов за всички обиди по мой адрес. Очаквам оставката на зам.-кмета по превоз и всички останали, които две седмици безочливо лъжат жителите на София и нелегално похарчиха над 1 благ. лева Очаквам кметът Васил Терзиев да спре незаконосъобразните дейности и да се извини също на жителите, тъй като в случай че не го направи ще би трябвало да си подаде оставката. Очаквам Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция да наложи наказания на кмета на София по ЗДвП и да разпореди унищожаване на незаконосъобразната организация на придвижването. Благодаря на всички жители, които ни писаха за доверието и уважението! “, написа във Facebook Диана Русинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР