Административният съд София – град отмени Наредбата за реда и

...
Административният съд София – град отмени Наредбата за реда и
Коментари Харесай

Съдът отмени цените на билета от 1,60 лв. и на останалите превозни документи в София: Милка Христова

Административният съд София – град анулира Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столичната община в частите ѝ, касаещи цената на еднократното пътешестване от 1.60 лева и на всички останали транспортни документи, както и на разпоредбите, по които се образува размера на тези цени.

Това изясни Милка Христова – заместник-председател на СОС от Българска социалистическа партия и юрист по делото против решението на Столичен общински съвет, с което беше призната тази Наредба.

„ Изключително съм задоволена от обстоятелството, че съдът е възприел възраженията ми за позволените нарушавания при установяване размера на цените на транспортните документи, които ги вършат стопански голословни и противозаконни “, посочи Христова.

Едно от възраженията ѝ е обвързвано с обстоятелството, че цената на билета от 1.60 лева, въз основа на която се дефинират и всички останали цени на транспортните документи, е избрана на база осъществени 288, 837 млн. лева доходи, разграничени на 415, 592 млн. пътувания. Но по делото се откри, че пътуванията са 531, 565 млн. броя, т.е. с 21% повече.

„ Използването на понижения брой пътувания на процедура обаче води до 23% по-висока базисна себестойност на цената на билета от действителната “, изясни общинският консултант.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР