Административният съд София-град отказа да спре заповедта за избиването на

...
Административният съд София-град отказа да спре заповедта за избиването на
Коментари Харесай

Съдът отказа дa cпpe зaпoвeдтa зa избивaнeтo нa живoтни в Cтpaнджaнcĸo

Административният съд София-град отхвърли да спре заповедта за избиването на животни в Странджанско, осведоми БНР. Магистратите бяха сезирани от депутата от Българска социалистическа партия за България Кристиан Вигенин, само че жалбата му е оповестена за неприемлива. Решението на съда не е дефинитивно и предстои на оборване пред Върховния административен съд (ВАС).

Според арбитър Луиза Христова депутатът от левицата не е дал доказателства за съществуването на директен и непосреден интерес от прекъсването на евтаназията на на животните поради подозрения, че са инфектирани с чума. Освен това атакуваната от него заповед на шефа на Българската организация за сигурност на храните, съгласно Закона за ветеринаро-медицинската активност не предстои на обжалване.

Българска социалистическа партия сезира съда поради подозрения в достоверността на диагнозата " чума по дребните преживни животни ". В жалбата си Вигенин написа, че организацията е подхванала крайни и фрапантни дейности, каквато е евтаназията, вместо да провежда други, планувани в законодателството ограничения - като карантиниране на стадата със подозрения за болни животни или имунизация.

В момента животновъдите стачкуват пред Министерския съвет. Три часа преди началото на митинга уравителният съвет на Държавен фонд " Земеделие " гласоподава нарастване на средствата за земеделските стопани, отглеждащи овце-майки и/или кози-майки по помощта " де минимис " за овца/коза за стопаните в 7-те общини в Ямболско и Бургаско с ограничавания поради чумата. Тя се подвига от 25 на 40 лева на овца/коза.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР