Административният съд София-град е отменил ревизионен акт на НАП, с

...
Административният съд София-град е отменил ревизионен акт на НАП, с
Коментари Харесай

Ревизионен акт срещу Лозан Панов бе отменен от съда

Административният съд София-град е отменил инспекционен акт на Национална агенция за приходите, с който от ръководителя на Върховния касациоен съд (ВКС) Лозан Панов се претендират неплатени налози. Съдията е станал жертва на данъчен произвол, показва се в решението, заяви " Сега ".

С акта на данъчните от Панов се търсят 1732 лева налози върху приходи от 2012 година Производството против него стартира през 2017 година, откакто той подаде имуществената си декларация пред Инспектората на Висшия правосъден съвет, само че не и пред Сметната палата. Обяснението му бе законова смяна, съгласно която магистратите афишират имуществото си единствено пред инспектората.

Данъчните настояват, че Панов не е заявил хонорар от 120 лева, платени му от Сдружение " Асоциация на българските административни съдии ". От Национална агенция за приходите пресмятат, че за 2012 година съдията е превишил приходите си с 10 747 лева разноски, за които не е посочен източник. Така е изчислен и дължимият налог от 1732 лева

Първоначално проверката на Панов върви по общия ред, само че по-късно е трансформирана като такава за " особени случаи ". Това се случва поради съмнението за укритите 120 лева хонорар.

В правосъдното решение се показва, че тази промяна на процедурата е направена в нарушаване на закона. Този хонорар не може да се одобри за укрит, защото е обложен с налози, споделя съдът. В този случай няма настъпил щета за бюджета, така кат данъкът е импортиран от сдружението, изплатило хонорара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР