Административният съд - София е постановил с окончателно решение, че

...
Административният съд - София е постановил с окончателно решение, че
Коментари Харесай

Съд задължи Теменужка Петкова да каже защо държавата облагодетелства теца на Доган

Административният съд - София е постановил с дефинитивно решение, че не е законосъбразен отводът на енергийния министър да даде информация за отхвърли на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " от контракт за леден запас. Това оповестява Антикорупционният фонд, който изиска от Теменужка Петкова да каже за какво държавният тец се е отказал да извършва функционалността на леден запас и по този начин да се лиши от милиони левове доходи.

Съдът е постановил, че отводът на такава информация е незаконосъобразен, защото е налице надделяващ публичен интерес от разкриването й.

Фондът напомня, че отводът на този тец от контракт за обезпечаване на леден запас отвори пътя на Топлоелектрическа централа " Варна ", благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, да извършва тази функционалност.

В края на юли бяха оповестени резултатите от търговете за леден запас доникъде на 2020 година и от тях се видя, че Топлоелектрическа централа " Варна " ще получи 26.5 млн. лева, а останалите три - Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", Топлоелектрическа централа " Марица 3 " и " Топлофикация Русе ", благосъстоятелност на предприемача Христо Ковачки, общо 25.4 млн. лева, с цел да подсигуряват електроенергийната сигурност на страната за една година. От търговете този път държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " получава 1.76 млн. лева

Тогава Фондация " Антикорупционен фонд " разгласи, че посреща с безпокойствие медийните изявления за нови 26.5 млн. лева, които българската страна ще заплати за услугата леден запас на Топлоелектрическа централа " Варна " - оборудване, добито по неразбираем механизъм от авторитетен политик, чиято техническа редовност е под въпрос.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР