Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации

...
Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации
Коментари Харесай

Съдът отложи делото на Мая Манолова за касиране на изборите в София

Административният съд отсрочи делото на Мая Манолова за възможни фалшификации за кметските избори в София , заяви БНР.

Съдът ще заседава още веднъж идната седмица.

Припомняме, че Манолова внесе 14 класьора доказателства за нарушавания и упорства за наново преброяване на бюлетините в столицата.

Мая Манолова разяснява пред БНР, че ОИК не се е срещнала със мнението на движимостите лица. Били са поискани и още доказателства, което е наложило отсрочване на делото.

По думите й ще бъде направено наново преброяване на най-малко в част от изборните секции.
 С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ
С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Екзитполовете били употребявани за политическа агитация

Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са показани , и със заключението на движимостите лица. Потвърди се нашето изказване, от заключението на движимостите лица, че непозволено в изборните описи са вписани в част втора над 3 000 гласоподаватели, които са дали своят вот на тези избори. Истинският резултат може да бъде открит, единствено и само в случай че има наново преброяване и отваряне на чувалите, посочи Манолова.

В 14-те тома с доказателства за нарушавания се твърди за най-малко 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани жители в описите и 7000 души платен ромски избор, сборът от които е повече от разликата сред двамата претенденти за кмет на София.
 Мая Манолова желае анулиране на избора за кмет на София
Мая Манолова желае анулиране на избора за кмет на София

След като завърши преброяването на гласовете...

Припомняме, че на 11 ноевмри Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 класьора с доказателства за изборни нарушавания , с които те желаят касират изборите в София пред ОИК .

От щаба на претендента за кмет на София Мая Манолова оповестиха, че ще желаят анулиране на изборния резултат още в деня на вота - вечерта на балотажа. Няколко дни по-късно те обявиха, че са подготвени с жалбата . От Българска социалистическа партия обявиха, че нямат законови учредения да внасят иск за анулиране на резултатите, защото Мая Манолова бе самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР