Административният съд обяви за нищожен отказът на Областна комисия към

...
Административният съд обяви за нищожен отказът на Областна комисия към
Коментари Харесай

Осъдиха РЗИ-Варна заради отказ за отлагане на имунизация на дете

Административният съд разгласи за незабележим отводът на Областна комисия към Регионалната здравна ревизия да бъдат отсрочени имунизации на дете за повече от 3 месеца. Делото е формирано по тъжба на майката на малчугана против решението на здравния орган, оповестява Moreto.net.

``
реклама

Настойникът смята, че при издаването на документа за отвод има позволени основни нарушавания и моли за оповестяването му за незабележим или за анулацията му. Директорът на РЗИ обаче смята, че решението е вярно и законосъобразно.

Според наредбите в страната, имунизация може да бъде отлагана при съществуване на медицински противопоказания. За отсрочване със период по-дълъг от 3 месеца е належащо решение на Областна профилирана комисия.

В случая, при издаването на решението, е липсвал член от постоянния състав на комисията, който е специалист-алерголог. Отсъстващия не е заместен, а избраният 5-членен състав на комисията е наложителен. Освен това решението не съдържало претекстове за издаване на акта.

Съдът афишира решението на комисията за незначително и осъжда РЗИ да заплати на майката разходи по делото в размер на 410 лв..

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР