Административният съд на София-област не уважи жалбите на българската компания

...
Административният съд на София-област не уважи жалбите на българската компания
Коментари Харесай

Административен съд не уважи жалбата на Инерком за придобиването на активите на ЧЕЗ


Административният съд на София-област не почете жалбите на българската компания " Инерком " и чешката страна във връзка на продажбата на активите на ЧЕЗ у нас. Двете тъжби на сдружението, благосъстоятелност на Гинка Върбакова, против прекъсването от страна на Комисия за защита на конкуренцията на договорката могат да бъдат обжалвани пред Върховен административен съд, излиза наяве от решението на институцията. Съдът е отхвърлил и жалбите на чешката компания ЧЕЗ, които са по същото решение на Комисия за защита на конкуренцията.

Припомняме, че жалбите на " Инерком " пристигнаха, откакто Комисия за защита на конкуренцията не позволи сливането, тъй като по този начин щяло да има предпоставки за централизация при пазара на ВЕИ. След това Комисия за защита на конкуренцията отхвърли да образува произвеждане при подадена втора тъжба от " Инерком ", тъй като компанията към този момент беше подала тъжба във Върховен административен съд поради прекъсването на договорката. Така Комисия за защита на конкуренцията реши, че това значи, че не може да има ново произвеждане, щом съдът всъщност би трябвало да се произнесе по същия въпрос по към този момент подадена друга тъжба.

В същото време обаче Върховен административен съд задължи Комисия за защита на конкуренцията да стартира второ разглеждане на договорката. Сега съгласно Административния съд на София - област, Комисия за защита на конкуренцията вярно е счела, че не може да има ново произвеждане поради жалбите във Върховен административен съд.

Настоящето решение на съда може да бъде обжалвано в седемдневен период.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР