Административният ръководител на Районен съд - Пловдив - Иван Калибацев

...
Административният ръководител на Районен съд - Пловдив - Иван Калибацев
Коментари Харесай

Иван Калибацев e кандидат за член на ВСС

Административният началник на Районен съд - Пловдив - Иван Калибацев е претендент за избирателен член на Висш съдебен съвет от квотата на съдиите. Предложението бе отправено от неговите заместници Милена Георгиева, Александър Точевски и Диляна Славова.

Иван Калибацев има над 18 години общ юридически стаж като арбитър, от които над 16 в Районен съд – Пловдив. Професионалната му кариера стартира през 2004 година като младши арбитър - в Районен съд – Русе и в Окръжен съд – Пловдив, а от 2005 година е арбитър в Районен съд - Пловдив. В интервала от 2009 година до 2013 година е административен началник - ръководител на Районен съд – Асеновград, като през 2013 година е определен за ръководител на Районен съд – Пловдив, и през 2018 година е избран отново за втори мандат.

Вносителите стимулират своето предложение с " притежаваните от Иван Калибацев нравствени качества, блестящо изразеното възприятие на правдивост и отговорност, високите морални полезности, богатия административен опит и отличните му умения за справяне с всеки зародил проблем ". „ Считаме, че личността му е почтена и би била потребна в бъдещата активност на Висшия правосъден съвет при справяне с идните провокации и съществуващи проблеми в правосъдната власт, с които е предназначен да се оправи кадровия орган в идващия му състав “. Те подчертават върху дейната ангажираност на претендента с проблемите на правосъдната власт и присъединяване му в голям брой работни групи и планове към Висш съдебен съвет и Министерство на правораздаването. Посочено е, че като административен началник на един от най-големите и натоварени съдилища в страната Иван Калибацев познава в елементи характерните проблеми на съдилищата, съумява да проучва и да възнамерява организацията на работа на правораздавателния развой и да основава оптимални работни условия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР