Административните центрове на районите няма да се определят в Закона

...
Административните центрове на районите няма да се определят в Закона
Коментари Харесай

Разделят България на 4 района

Административните центрове на регионите няма да се дефинират в Закона за районното развиване. В избрани градове да става планирането, програмирането, ресурсното обезпечаване, наблюдението и оценката на районното развиване. Това се планува в квалифицирания план за изменение на Закона за районното развиване, изясни новият районен министър Петя Аврамова по време на XIII-ата Годишна среща на локалните управляващи, написа "Строител ".

С измененията в закона се предлага нов териториален обсег и вид с четири региона - Дунавски, Черноморски, Югозападен и Тракийско-Родопски регион.

Промените в Закона за районното развиване плануват нова система от документи за стратегическо обмисляне на районното развиване. Предвижда се с нея да се вкарат нов вид документи на всяко равнище, сплотяващи стратегическото и пространствено обмисляне на районното развиване, като ще отпаднат стратегическите документи на регионално равнище.

Предвижда се общинският проект за развиване да включва и интегриран проект за градско възобновяване и развиване.

Предлага се въвеждане на двустепенен модел на ръководство на районни препоръки за развиване в районите, който ще включва управнически и експертно-технически състав, разясни Аврамова. Те ще имат по-широки пълномощия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР