Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет

...
Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет
Коментари Харесай

Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет на Слана бара

Административен съд - Видин отхвърли жалбата на претендент за кмет на кметство Слана бара срещу решението на Общинската изборна комисия във Видин, с което е разгласен и определен различен претендент за кмет на кметството. В жалбата се показват доводи, че решението е незаконосъобразно и е постановено при основни процесуални нарушавания, оповестиха от съда.
При разбора на събраните доказателства и осъществената инспекция за правомерност се постанова изводът, че при производство на избор за кмет на кметство Слана бара не са били позволени основни нарушавания на изборния развой, които да доведат до друг от оповестения избирателен резултат. Решението за избора е издадено от съответния способен орган при съблюдаване на административно-процесуалните правила на Изборния кодекс, прецизират от съда.
Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен период от оповестяването му.
В Административен съд – Видин са формирани седем каузи по реда на Изборния кодекс по отношение на извършените локални избори. От тях досега са прекъснати пет, а едно е решено, демонстрира информация на уеб страницата на съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР