Административен съд - Видин образува още три дела по реда

...
Административен съд - Видин образува още три дела по реда
Коментари Харесай

Административният съд във Видин ще гледа 3 дела във връзка с изборите

Административен съд - Видин образува още три каузи по реда на Изборния кодекс по отношение на извършените локални избори, оповестиха от пресцентъра на съда. 
По две от делата се нападна решението на Общинската изборна комисия във Видин за разпределението на мандатите на общинските съветници. Едната тъжба е подадена от претендент за кмет на община Видин, претендент за общински консултант и координатор на Политическа партия ГЕРБ, а другата от политическа партия „ ИТН “.
Областният координатор на Има Такъв Народ във Видин Милен Милчев изясни, че в жалбата дефинират решението на ОИК като погрешно и незаконосъобразно в частта, в която на коалиция " Българска социалистическа партия за България " са избрани три мандата, като третият е разпределен от останалите неразпределени мандати, а за " ИТН " - един мандат.
След разпределението на цялостните мандати от избраната изборна квота от 463 гласа за Има Такъв Народ остава по-голям излишък, в сравнение с за „ Българска социалистическа партия за България “, посочи той. Получените гласове за „ Българска социалистическа партия за България “ са 1079, което значи, че остатъкът след втория цялостен техен мандат е 153. Получените гласове за Има Такъв Народ са 620, а остатъка за втория повърхностен мандат е 157.
По метода " Хеър-Ниймайер ", който се ползва съгласно Изборния кодекс, би трябвало висящият мандат да отиде при по-големия излишък. Така за Има Такъв Народ би трябвало да се дефинира още един мандат и да се понижат на два мандатите на „ Българска социалистическа партия за България “, добави Милчев. 
Третото дело е по тъжба на претендент за кмет на кметство Слана бара, община Видин, срещу решението на ОИК-Видин, с което е разгласен и определен различен претендент за кмет на кметството.
Общо седем каузи досега са формирани от Апелативен съд - Видин по реда на Изборния кодекс по отношение на извършените локални избори, демонстрира информация на уеб страницата на съда. Три от делата са прекъснати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР