Административен съд в Рим разреши на испански спасителен кораб със

...
Административен съд в Рим разреши на испански спасителен кораб със
Коментари Харесай

Италиански съд предизвика гнева на Салвини

Административен съд в Рим позволи на испански избавителен транспортен съд със 160 мигранти да влезе в териториалните води на Италия макар възбраната на вътрешния министър Матео Салвини, което провокира неговия яд, предадоха организациите. Хуманитарният транспортен съд " Оупън армс " изиска от съда да бъде позволен в Италия с аргумента, че интернационалното морско право му разрешава да закара мигрантите на безвредно място. Във вторник Салвини съобщи, че ще попречи на испанския транспортен съд, както и на кораба на френски филантропични организации " Оушън вайкинг ", да оставят в Италия общо над 500 мигранти, които са се качили край крайбрежията на Либия.

Съдът в Рим реши, че " Оупън армс " явно е подложен в " извънредно сериозна " обстановка. Поради това корабът би трябвало да бъде позволен в италиански води и да се окаже незабавна помощ на най-нуждаещите се от филантропични съображения, постановиха магистратите. Италианският вътрешен министър съобщи в реакция, че ще продължи да отхвърля достъп на " Оупън армс ". " Никога няма да бъда съизвършител на трафиканти на хора ", акцентира Салвини пред свои последователи. Италианското Министерство на вътрешните работи съобщи по-късно в изказване, че ще апелира правосъдното решение на по-висша инстанция, защото съдът в Рим не е разполагал с всички отнасящи се до случая обстоятелства, когато го е постановил.

Италианският министър на защитата Елисабета Трента съобщи, че няма да извърши нов декрет на Матео Салвини за възбрана на избавителния кораб  да влезе в италианските териториални води. Шест европейски страни желаят да одобряват мигрантите от кораба - Франция, Германия, Румъния, Португалия, Испания и Люксембург, напомни министър председателят на Италия Джузепе Конте в писмо до вътрешния министър Матео Салвини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР