Административен съд София-град ще се произнесе окончателно в понеделник по

...
Административен съд София-град ще се произнесе окончателно в понеделник по
Коментари Харесай

Съдът казва ще се касират ли изборите в София в понеделник

Административен съд София-град ще се произнесе дефинитивно в понеделник по настояването на Мая Манолова за анулиране на изборите за кмет на столицата, които тя загуби от Йорданка Фандъкова с към 20 000 гласа.

Манолова твърди, че има нарушавания при броенето и по тази причина изиска наново броене на
бюлетините в някои секции. Съдът обаче отхвърли, тъй като няма възражения от членове на СИК и става дума за аритметическа неточност.

" Отказът да бъде позволено наново преброяване не дава опция жителите да научат същинските резултати от изборите ", сподели Манолова.

Тя акцентира, че в случай че се наложи, е подготвена да изготви касационна тъжба. " Ние ще продължим да твърдим, че истината за резултата е в чувалите ", добави тя.

Според нея нарушаванията, които е показала пред съда, надвишават разликата сред нея и Фандъкова. Тя добави, че става въпрос за над 3000 жители на страни членки на Европейския съюз, които са нелегално включени в изборните описи, над 7000 дописани гласоподаватели в спомагателната страница на секционните протоколи, 98% от които нямат доказателствена стойност, защото нямат подписи на ръководителя и на секретаря на СИК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР