Административен съд - София град е разпоредил в еднодневен срок

...
Административен съд - София град е разпоредил в еднодневен срок
Коментари Харесай

Съдът разпореди Областна администрация - София да предостави данни защо се демонтира МОЧА

Административен съд - София град е разпоредил в еднодневен период Областна администрация София да показа данни за основанието на осъществените дейности по разглобяване на бронзовите фигури на Паметника на Съветската армия. Това заяви първо Мая Манолова, която сезира АССГ, само че в този момент от пресцентъра на съда удостоверяват.

В противоположен случай ще има максимална санкция.

Разпореждането на съда е от 13 декември, по дело формирано по тъжба на Гражданска платформа " Изправи се.БГ " с искане за прекратяване на процеса по ремонт.

Ето и истинското прессъобщение от през днешния ден:

" Административният съд София град задължи Областната администрация – София да показа в еднодневен период данни за основанията за демонтирането на Паметника на Съветската войска. Производството е по реда на член 250-254 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) по искане на съдружие „ ИЗПРАВИ съдебна експертиза БГ “ за прекратяване на дейностите. На съображение член 252 алинея 2 от Административнопроцесуален кодекс съдът е следва да задължи административния орган или длъжностно лице, което прави неоснователните дейности, неотложно да даде данни за съображение на дейностите.

АССГ указва, че при несъблюдение на напътствията в периода ще бъда наложена оптималната санкция по член 89 т. 2 вр член 91 от Граждански процесуален кодекс. 

Към сегашния миг преписката не е предоставена. АССГ ще се произнесе неотложно по формираната бърза процедура след нейното складиране. "

Както Клуб Z писа, работата по демонтажа на Паметника на съветската армия продължава и през днешния ден. Процесът започна на 12 декември. Това бе оповестено от регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, напомня Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че идващите стъпки са демонтираните фигури да бъдат сортирани, разказани и извозени до мястото, на което ще бъдат съхранявани. След което се възнамерява възлагането на социална поръчка за самата реституция. Областният шеф напомни, че паметникът не е реставриран 70 години. По думите ѝ по тази причина е предоставено проучване, което е посочило, че има съществени пукнатини във фигурите. Вяра Тодева добави, че след реставрацията фигурите ще бъдат изложени на уместно място в Музея на социалистическото изкуство, като се обследва и нов терен за тях. 

Във връзка с демонтажа, на съображение писмо от регионалния шеф, от Столичната дирекция на вътрешните работи оповестиха, че в региона ще има засилено полицейско наличие, до момента в който трае процесът. В пространството към паметника са построени контролно-пропускателни пунктове и са поставени ограждения.

Вчера регионалният шеф на София изясни, че проектът за демонтажа на фигурите и барелефите на Паметника на Съветската армия е разчетен за 59 дни. Разчетите демонстрират, че демонтажът ще коства 260 000 лв., които включват всички действия, в това число и обезпечаването на защита за идващите 12 месеца, добави Тодева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР