Административен съд София-град е отхвърлил жалбата срещу уволнението на Симона

...
Административен съд София-град е отхвърлил жалбата срещу уволнението на Симона
Коментари Харесай

КАТАСТРОФАТА СЪС СЕМЕРДЖИЕВ: Съдът потвърди уволнението на Симона Радева

Административен съд София-град е отхвърлил жалбата против уволнението на Симона Радева от Министерство на вътрешните работи. Бившата полицайка обжалваше наказването, наложено ѝ след абсурда около злополуката с Георги Семерджиев от предишното лято. При тежкия случай починаха две млади дами.

В рамките на следствието стана ясно, че Радева е помогнала на Семерджиев да се прибере в жилището си, носейки му стълба. Самата тя удостовери за случилото се.Тя обаче твърди, че не са били изключително близки.

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. Мотивите на съда към момента не са обществени и не са ясни причините. От обществената информация по делото излиза наяве, че Радева е упорствала да и се даде още време за пояснения в границите на дисциплинарната инспекция и това е нарушило правата ѝ.

След тежкия удар на пред хотел " Хемус " в столицата предишното лято Семерджиев бяга от мястото. В бързината оставя в колата ключовете от жилището си. Той се обажда за помощ на Радева, защото не може да се прибере в жилището си. Тя му носи стълба. Тя удостовери цялата последователност, на случката има и други очевидци, а проверяващите съумяха да намерят и видеозаписи на жена със стълба.

Катастрофата, провокирана от Семерджиев, провокира остри публични реакции. В хода на следствието стана ясно още, че той е карал години наред с подправена брошура от Швейцария. Освен това прокуратурата е отказвала да образува следствие против него, тъй като " нямал схващане ", че прави наново нарушаване.

Проверките в Министерство на вътрешните работи демонстрираха, че най-малко 40 чиновници не са изпълнили отговорностите си около случая със Семерджиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР