Административен съд реши, че искането на областния управител и гражданите-жалбоподатели

...
Административен съд реши, че искането на областния управител и гражданите-жалбоподатели
Коментари Харесай

Областна управа загуби поредно дело срещу община Благоеврад!

Административен съд реши, че настояването на регионалния шеф и гражданите-жалбоподатели във връзка с плана „ Scapto Therme AquaPark Bachinovo “ е безпричинно, това заяви на конференция през днешния ден кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

Казусът влезе в съда откакто регионалният шеф оспори решението на Общински съвет – Благоевград за реализацията на грандиозния план за изцяло възобновяване на парк Бачиново.

„ До огромна степен един назначаван човек съумя да попречи на желанието на общината да осъществя един превъзходен план за парк и аквапарк. Подобен проблем имаше и в Сандански. Там също беше върнат план за парк.

Идеята на община Благоевград беше да резервира парк Бачиново и да го развие по този начин,че да притегля освен жителите на града,но и туристи. Това нарушаваше ползите на хората, които желаеха да го застрояват и които желаеха да посегнат на минералната вода, Община Благоевград не е митница. Тя е на всички хора. Ще пристигна времето да се понесе отговорност “ сподели градоначалникът

Стоянов загатна, че всички частните ползи са били институционализирани от регионална администрация по времето на ексобластния Н. Шушков, в този момент зам.министър на Министерство на регионалното развитие.

„ Надявам се, че ще загуби и делото за такса боклук. Преди нова година го помолих да си отдръпна жалбата. Ние на първа инстанция спечелихме делото. Стреми се да се пречи на безусловно всичко. Радвам се, че истината излиза “, добави градоначалникът. Обект на правосъдни борби са и постройките в парк Македония,допълни кметът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР