Административен съд – Благоевград отхвърли искането на Красимир Герчев за

...
Административен съд – Благоевград отхвърли искането на Красимир Герчев за
Коментари Харесай

Административен съд – Благоевград отхвърли искането на Кр. Герчев за спиране изпълнението на решението на ОИК за предсрочно прекратените му кметски пълномощия

Административен съд – Благоевград отхвърли настояването на Красимир Герчев за прекъсване осъществяването на Решение № 135/11.03.2022г. на ОИК – Разлог, с което са прекъснати предварително пълномощията му като кмет на община Разлог. Искането за прекъсване на позволеното по силата на закона авансово осъществяване на оспореното решение бе направено по формираното в Административен съд – Благоевград дело № 247/2022г. за оборване законосъобразността на Решението на Общинската изборна комисия. Жалбоподателят изиска прекъсване осъществяването на решението на ОИК – Разлог до окончателното решение на разногласието в съда.

Съдът одобри, че няма заплаха да настъпят вреди за ръководството на община Разлог за интервала на правосъдния спор, защото с Решение на Общински съвет – Разлог към този момент има назначен краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, както и че до окончателното решение на разногласието в съда, според Закона, не следва да се насрочват частични избори.

Определението предстои на обжалване с частна тъжба пред Върховния административен съд на Република България в 7- дневен период от съобщаването му на страните.

Напомняме, първото съвещание по делото е планувано за 28.03.2022г. от 10:30 часа в зала № 1 на Административен съд – Благоевград, за което страните са призовани.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР