Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбите срещу Решения

...
Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбите срещу Решения
Коментари Харесай

Жалбите за продажба на 9 дка зелени площи в кв.Младост паднаха в съда | Жалбоподателите не са изпълнени разпорежданията на съда

Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбите против Решения № 1316-3, 1316-3-1 и 1316-3-2 на Общински съвет - гр. Варна, свързани с продажбата на неподвижен парцел - частна общинска благосъстоятелност в кв. „ Младост “ и приключи производствата по формираните административни каузи.

В претекстовете си съдът показва, че от страна на жалбоподателите не са изпълнени разпорежданията на съда за премахване на нередностите в жалбите. Не е посочено категорично в какво се състои незаконосъобразността на всяко едно от обжалваните решения, както и в какво се състоят съответните претенции до съда. Не е аргументиран и правният интерес от оборване на всяко едно от обжалваните решения.

При тези констатации съдът приема, че откакто е предизвестен за отрицателните последствия на бездействието, жалбоподателят, съответно известен, не е подхванал дейности за премахване на указаните му нередовности – било персонално или посредством прокурист, следва производствата по делата да бъдат прекъснати на съображение наредбите на Административнопроцесуалния кодекс.

Определенията подлежат на обжалване с частна тъжба пред Върховния административен съд.

Moreto.net напомня, че 9 дка горист общински парцел, намиращ се на кръстовището на бул. " Сливница " с бул. " Република ", ще бъде разгласен за продажба за строителство, реши Общински съвет Варна.

Пазарната стойност на парцела с повърхност от близо 9 000 кв. м, съгласно оценителя. е в размер на 7,15 млн. лв. без включен Данък добавена стойност и % обезщетение от РЗП на бъдещата постройка в посочения парцел в интерес на Община Варна в размер на 22%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР