Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбата на Цветан

...
Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбата на Цветан
Коментари Харесай

Съдът отказа да гледа жалба на кандидат-кмет срещу местните избори във Варна

Административен съд – Варна остави без разглеждане жалбата на Цветан Атанасов в качеството му на регистриран претендент за кмет на Община Варна, против решение на Общинската изборна комисия – Варна и приключи производството. Това оповестиха от съда. 

Причината е, че решението на ОИК – Варна, което Атанасов апелира, не е за установяване на резултатите от изборите. Той е пуснал жаблата си против акта, с които се дефинират единствено претендентите, позволени до присъединяване във втория тур. Този документ има промеждутъчен и предварителен темперамент по отношение на провеждането на втория тур и не подлежат на оборване. Съдебният състав е приел, че защото оспореното решение не е кадърен за оборване акт, предстоящ на надзор за правомерност, жалбата като процесуално неприемлива следва да бъде оставена без разглеждане, а формираното правосъдно произвеждане да се приключи.

Определението предстои на обжалване с частна тъжба пред Върховен административен съд на Р България в 7-дневен период от съобщаването му на страните.

По постъпила тъжба от Иван Маринов – претендент за кмет от Политическа партия Съюз на демократичните сили в с. Изворско, община Аксаково, област Варна, против Протокол на СИК в изборна секция №030200008 с. Изворско и Решение на РИК за установяване на изборните резултати в село Изворско, е формирано ново изборно административно дело.

Нова тъжба е постъпила от Ирина Делчева против част от решение на ОИК – гр. Варна. Според жалбоподателя решението е погрешно и незаконосъобразно в тази си част и би трябвало да бъде анулирано. Образувано е изборно административно дело.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР