Административен съд – Русе продължава партньорството си с РУ Ангел

...
Административен съд – Русе продължава партньорството си с РУ Ангел
Коментари Харесай

Административен съд – Русе отново отваря врати за практиките на студентите по право

Административен съд – Русе продължава партньорството си с районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ при реализирането на практическите занятия на студентите от втори курс на специалността „ Право “. И тази година практиките по дисциплините „ Административно право ” и „ Административен развой “ ще се проведат в края на летния учебен срок.

В рамките на плануваните занятия от 22.05.2023 година до 02.06.2023 година съдът ще обезпечи на бъдещите адвокати достъп до съвещания и документи по разнообразни административни производства. Студентите ще имат опция да се срещнат с прилаганите в административното право и развой норми; ще научат повече за признатите нормативни промени в Административнопроцесуален кодекс и за другите административноправни спорове; за особеностите при събирането на доказателства; за придвижването на делата и за периодите за постановяване и обжалване на правосъдните актове.

Началото на двуседмичните на практика занятия бе сложено през днешния ден, 22.05.2023 година, със среща-разговор със зам.-председателя на съда арбитър Ивайло Йосифов. Интересът на студентите бе предизвикан от особеностите при оспорването на самостоятелните административни актове и сходствата на българското законодателство с европейските наставления.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР