Административен съд – Благоевград е прекратил делото по оспорения избор

...
Административен съд – Благоевград е прекратил делото по оспорения избор
Коментари Харесай

Административен съд – Благоевград прекрати дело по оспорен избор за Общински съвет в Симитли

Административен съд – Благоевград е прекратил делото по оспорения избор за Общински съвет в Симитли, оповестиха от съда.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1113
Жалбата е неприемлива, защото жалбоподателят е определен за общински консултант и няма юридически интерес да оспорва избора, обявиха от институцията, представени от Българска телеграфна агенция.

Жалбата от Павел Стоименов, претендент за общински консултант е оставена без разглеждане от съда. Тя е против решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в Симитли, с което е избрана изборна квота от 397 гласа.

 В претекстовете на съда е посочено, че съгласно закона, право да оспорват административния акт, имат жителите и организациите, чиито права, свободи или законни ползи са нарушени или застрашени от него или за които той поражда отговорности. Оспореното решение е позитивно за Павел Славчов Стоименов, заради което за него не е налице юридически интерес от обжалването му.

Определението може да се апелира с частна тъжба пред Върховния административен съд в седемдневен период от съобщаването му.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР