Административен произвол на РЗИ-Русе пълни джоба на частна лаборатория, която

...
Административен произвол на РЗИ-Русе пълни джоба на частна лаборатория, която
Коментари Харесай

АБВ: Частни подизпълнители на РЗИ-Русе правят двойно по-скъпи антигенни тестове

Административен произвол на РЗИ-Русе цялостни джоба на частна лаборатория, която прави двойно по-скъпи от нормалното проби. В това има вяра доктор от АБВ, който описа историята пред публицисти и дефинира случая като " рядка безочливост ". 

Става въпрос за пункт за антигенни проби на " Дунав мост 1 ", за който оповестява Единният информативен портал на 22 юли.
 Румен Петков в Плевен: Петър Илиев „ занули “ Трифонов Румен Петков в Плевен: Петър Илиев „ занули “ Трифонов
В проектокабинета на Има Такъв Народ има серия от номинации, които будят въпроси. Това разяснява пред медиите в Плевен ръководителят на Политическа партия АБВ Руме...

" За 7 дни са минали през пункта 1100 души, стана ясно, че един антигенен тест там коства 50 лева, макар, че в Русе коства сред 25 и 30 лева, т.е. на Дунав мост е двойно по-скъпо ", уточни доктор Стоименов. Той описа, че е отправил запитване към РЗИ-Русе на съображение на каква процедура е определена лабораторията на УМБАЛ " Медика Русе ", защото това е частна лаборатория към частната болница " Медика Русе ", та да бъде тъкмо тя болничното заведение, която ще прибира по 50 лв. от всеки преминаващ. По думите му, от отговора станало ясно, че от РЗИ-Русе поискали от Агенция " Митници " даване на помещение, уместно за манипулационна. Това помещение е предоставено непринудено и безплатно на 14 юли и в приемо-предавателния протокол е разказано, че РЗИ би трябвало да заплащат тока и водата, заяви Стоименов. " В същия ден, продължи той - РЗИ Русе подписва контракт с ДКЦ 2 - Русе, което е към УМБАЛ " Медика Русе ", благосъстоятелност на доктор Кирил Панайотов, с което РЗИ дава безплатно помещението, без конкурс и без конкуренция на тази частна лаборатория, въз основа на какво не излиза наяве ". 

За проблема е бил насочен депутатски въпрос към здравния министър, само че отговор към момента липсва. " Това е порочна процедура, която тежи освен на държавното управление, притеснявам се, че тежи в някаква степен и на президентството ", разяснява представителят на АБВ в Народното събрание. Той акцентира, че съгласно правилника на Народното събрание министърът е бил задължен да отговори най-късно предишния петък, само че към момента отговор няма и напомни, че нежеланието да се дава отговор на настоящи въпроси е процедура, поради която хората бяха по площадите. Маринов посочи, че е попитал по какъв начин и с каква процедура е определена въпросната лаборатория да прави тестванията и какви налични документи има тя да действа, според условията на българското законодателство.

АБВ ще срещнат със случая премиера, с цел да е наясно какво вършат негови министри и ще осведомят президента Радев, разгласи водачът на АБВ.

Той заяви още, че АБВ имат намерение да сезират окръжния прокурор на Русе за цялата технология по даването от организация Митници на РЗИ и от РЗИ на частната лаборатория: " Защо тъкмо тази лаборатория, за какво без процедура и за какво страната би трябвало да поеме тока и водата на този, който взима два пъти повече на граничния пункт, в сравнение с коства теста в Русе ".
 Румен Петков сигнализира за корупционни практики с Държавния запас Румен Петков сигнализира за корупционни практики с Държавния запас
Проектозакон за закриване на държавно дружество Държавна петролна компания (ДПК) приготвят от АБВ, заяви водачът на партията Румен П...

Още от РУСЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР