Adidas отчете погромни загуби през първото тримесечие на годината. Гигантът

...
Adidas отчете погромни загуби през първото тримесечие на годината. Гигантът
Коментари Харесай

Аdidas отчете 93% спад в печалбата си за първото тримесечие

Adidas регистрира погромни загуби през първото тримесечие на годината. Гигантът записва за интервала 93% спад в облагата и 19% по-малко продажби.

Междувременно компанията предизвести за даже по-голям удар на приходите през второто тримесечие, откакто блокирането поради новия коронавирс принуди немския производител на спортно облекло и други търговци на дребно да затворят магазините си.

Оперативната облага на Adidas за първото тримесечие падна до 65 милиона евро, което е в пъти по-малко от предстоящите от анализаторите 263 милиона евро.

Adidas съобщи, че е понесла удар от към 250 милиона евро от непродадени акции в Китай, отменяне на поръчки и дълг, написа Reuters.

Продажбите на компанията паднаха с 19% до 4,75 милиарда евро против прогноза на анализатори от 4,85 милиарда евро, демонстрират данни на Refinitiv Eikon. За второто тримесечие се предизвестява за възможен спад на продажбите от 40%.

Акциите на Adidas паднаха с 1,2% след оповестението на данните. От началото на пандемията акциите на колоса са се свили с към 30%.

Производителят на облекло показва, че не може да даде прогноза за годината, поради несигурността и неяснотата по кое време затворените магазини могат да възобновят активност.

Adidas съобщи, че сега над 70% от нейните магазини са затворени в международен мащаб. Междувременно се регистрира растеж на електронната търговия с 35% през първото тримесечие, което обаче единствено отчасти компенсира спада.

През първите три седмици на април компанията съобщи, че продажбите в Китай не престават да се възвръщат, откакто магазините там започнаха последователно да отварят порти.

На 31 март Adidas разгласи, че има паричен запас в размер на 1,975 милиарда евро. На 14 април компанията получи утвърждение за заем от 2,4 милиарда евро, който да помогне за превъзмогване на рецесията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР