Adidas обяви за финализирана продажбата на дъщерното си дружество Reebok

...
Adidas обяви за финализирана продажбата на дъщерното си дружество Reebok
Коментари Харесай

Adidas финализира продажбата на Reebok

Adidas разгласи за финализирана продажбата на дъщерното си сдружение Reebok на стойност 2,1 милиарда евро. Купувач е американската компания за ръководство на марки Authentic Brands Group (ABG).

На някои пазари Adidas ще продължи да прави активност от името на ABG за временен интервал, след което Reebok ще бъде напълно трансфериран на оперативните сътрудници на ABG. Германската група от средата на март ще започва нова стратегия за назад изкупуване на акции на стойност до 1,5 милиарда евро, с цел да върне приходите от продажбата на Reebok на своите акционери, показват от компанията. 

Adidas закупи Reebok през 2006 година През 2016 година Reebok започва проект за възобновяване, който разреши на марката да усъвършенства доста вероятностите си за напредък и доходност. 

През март 2021 година Adidas показа своята тактика " Own the Game 2025 ", ориентирана към доста увеличение на продажбите и рентабилността и увеличение на пазарния дял до 2025 година В процеса на създаване на този документ немската компания оцени стратегическите други възможности за Reebok, като се концентрира върху това да подсигурява, че и Adidas, и Reebok са добре позиционирани за резистентен напредък. След тази оценка Adidas реши да насочи напъните си към по-нататъшно подсилване на водещата позиция на марката на международния пазар на спортни артикули и разгласи продажбата на Reebok през февруари 2021 година, напомня БГНЕС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР