Adidas е една от най-големите компании за спортно облекло и

...
Adidas е една от най-големите компании за спортно облекло и
Коментари Харесай

Непознатата китайска компания, която може да изпревари Adidas като марка №2 за спортни стоки в света

Adidas е една от най-големите компании за спортно облекло и аксесоари. Към днешна дата нейната капитализация е 74 милиарда $, което я слага на второ място в света в този сегмент след Nike с оценка от 256 милиарда $.

Скоро обаче е допустимо една съвсем непозната отвън Азия компания да изпревари Adidas по капитализация и да застане на втората позиция. Това е китайската Anta, която се търгува на хонконгската фондова борса и сега оценката ѝ възлиза на към 64 милиарда $, демонстрират данните на платформата FactSet, представени от уеб страницата Quartz.

А за какво има огромна възможност Anta да изпревари Adidas, макар че тя е с 10 милиарда $ зад европейския колос? Това има възможност да се случи, в случай че акциите на китайския водач продължат да порастват със същия ритъм, както до момента.

За последната година цената на Adidas се е нараснала с към 39 на 100. А тази на Anta - със 157 на 100. Основно положителното показване на втората идва поради повишения интерес на китайските консуматори към локални марки.

Все отново що се отнася до размера на продажби, европейската марка остава доста по-голям състезател на пазара. Adidas регистрира оборот от 23,5 милиарда $ за 2020 година, до момента в който тези на Anta възлизат на 5,5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР