Adelaide International 2, финалБелинда Бенчич – Дария Касаткина 6-0 6-2Белинда

...
Adelaide International 2, финалБелинда Бенчич – Дария Касаткина 6-0 6-2Белинда
Коментари Харесай

Преди мача с Томова: Бенчич разгроми световната №8 и вдигна титлата в Аделаида


Adelaide International 2, край
Белинда Бенчич – Дария Касаткина 6-0 6-2


Белинда Бенчич показва плашеща форма в навечерието на Australian Open, като се нуждаеше от единствено час, с цел да победи международната №8 Дария Касаткина с 6-0 6-2 на финала в Аделаида.

Олимпийската златна медалистка от Токио игра фантастично през цялата седмица, побеждавайки Мугуруса, Калинская и Гарсия, преди да стигне до мача за трофея.

Днес нямаше никаква конспирация още от началото – до 4-0 тя бе изгубила единствено четири точки и продължи до господства до края на срещата.

Касаткина съумя да се разпише и да избави мачбол, с цел да се опита да реализира по-достоен резултат при 0-6 1-5, само че това бе най-хубавото, което можеше да направи.

Белинда приключи дуела с 88% извоювани точки на първи сервис и 73% успеваемост на втори начален удар на противничката си. Ефективността ѝ от посрещане пристигна при 75% вкаран първи начален удар от рускинята.

Това е седмо отличие в кариерата ѝ, откакто предишния сезон завоюва в Чарлстън, а преди този момент победи в Дубай, Москва, Ийстбърн, Торонто и на Олимпиадата.

Победата значи и завръщане в топ 10.

В първия кръг в Австралия швейцарката ще срещне първата ни ракета Виктория Томова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР