Adelaide International 1, първи кръгНовак Джокович – Констант Лестиен 6-3,

...
Adelaide International 1, първи кръгНовак Джокович – Констант Лестиен 6-3,
Коментари Харесай

Джокович се завърна в Аделаида с убедителна победа


Adelaide International 1, първи кръг

Новак Джокович – Констант Лестиен 6-3, 6-2

Новак Джокович записа безапелационен успех в първия си самостоятелен мач в Австралия от съвсем две години насам. Сърбинът надви над международния №65 Констант Лестиен в първи кръг на ATP 250 конкуренцията в Аделаида, стигайки до триумфа след 74 минути игра. Това бе първият мач на сингъл на Джокович в Аделаида от 2007, когато завоюва купата.

Следващият конкурент на Джокера ще бъде различен французин – намиращият се на 64-та позиция в ранглистата Куентен Алис.

Джокович бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (4-3), само че и направи повече двойни неточности (2-1). Сърбинът спечел впечатляващите 86% от точките си на първи сервис (25/29) и осъществя три от осемте си брейкпойнта (38%), до момента в който Лестиен не съумя да оползотвори единствения късмет за пробив, до който доближи.

Първият късмет за пробив в мача се откри пред Алис, само че Джокович избегна заплахата и завоюва подаването си. Това се оказа началото на мощна серия за сърбина, който проби сервиса на своя конкурент, след което усили задатъка си на 5-2. Лестиен редуцира пасива си, само че Джокович продължи да бъде безукорен на сервис и завърши първия сет с гейма на нула за 6-3.

Втората част стартира вихрено за Джокера, който играеше в от ден на ден експанзия и самочувствие и осъществя два поредни пробива, натрупвайки удобен задатък от 4-0. Това пречупи съпротивата на Лестиен и международният №5 даде единствено три точки на собствен сервис до края на мача, триумфирайки с 6-3, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР