Адекватно ли действат управляващите? Този въпрос бе отправен към шефът

...
Адекватно ли действат управляващите? Този въпрос бе отправен към шефът
Коментари Харесай

Адекватни ли са управляващите? Дариткова категорична: Ние носим отговорност!

Адекватно ли работят ръководещите? Този въпрос бе насочен към шефът на депутатите на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в ефира на Българската национална телевизия. Отговорът бе прочут - елементарно е да се подлага на критика в профил, властта носи отговорност.
" Винаги е по-лесно да се подлага на критика, в сравнение с да предприемаш дейности. Да, ние носим цялата отговорност. Затова бяхме виновни да не предизвикаме парламентарна, политическа и икономическа киза в този миг ", отсече Даниела Дариткова.

По думите й ограниченията са належащи и са за да се ограничи разпространяването на вируса и опцията за заразяване, с цел да се понижи натиска на здравната система и пациентите да получават съответна грижа.

Дариткова помоли да не се разказва апокалиптичната картина с " компилация от нещастно показани случаи ". Става дума за поредицата от кавги, един от които с умрелите пациенти на стълбите на болничното заведение в Пловдив. Двама издъхнаха след затруднения от COVID-19 до момента в който чакат хоспитализация. Лечебното заведение го дефинира като " логистичен проблем ".

" Системата през днешния ден също е излекувала рекорден брой хора. Системата се оправя с това да се грижи интензивно за над 400 пациенти. Трябва да бъдат оценени тези случаи, само че те са единични. Нека не анонсираме единствено тези, при които заради едни или други условия има трагично стичане на събитията. Коронавирус не подминава никого и няма желания. Много изгубиха свои близки. Вярвам, че скептицизмът в обществото ще се обърне, с цел да предпазим себе си и здравната система ", изясни още доктор Дариткова.

Случващото се у нас сега обаче извади нескрито трупаните с години проблеми в здравната ни система. Това призна и Дариткова, само че прикани още да не се вършат разбори, тъй като " не е времето за това ". Проблемът обаче е, че сега с плануваното в бюджета за следващата година пари ще бъдат наляти в една нереформирана система.

" Факт е, че медиците напущат, тъй като заплащането е незадоволително. Да, някои промени бяха забавени. Да, в този момент се акцентират проблеми, за които във времето било то поради политизиране или други недостатъци не бяха взети навременни решения. Но в този момент не е моментът да проучваме обстановката и да търсим винавни. Това би трябвало да е след това - заключения би трябвало да създадем изрично ", уточни доктор Дариткова.

Конституцията и беше ли това маньовър на властта

" В рамките на нашето предложение за привикване на Велико национално заседание и нов публичен контракт ние направихме нарочна комисия, която да показа плана пред Венецианската комисия. Сами потърсихме нейното мнение. След като не получихме поддръжка и от останалите парламентарни сили, взехме решение, че би трябвало да се премине към гласоподаване. Такова решение не се взе. Това не беше туптене на топката. Имаме болшинство. Нямахме потребност от " политически трик ". Търсихме отговор на настояванията на обществото за смяна. оставката бе планувана тогава, когато се вземе решение за привикване на Велико народно събрание. Това означаваше рестарт на страната. Това желание се провали и продължаваме да управляваме в границите на мандата ", отсече още Дариткова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР