Adata Swordfish NVMe 1TB SSD e достъпен полупроводников диск за

...
Adata Swordfish NVMe 1TB SSD e достъпен полупроводников диск за
Коментари Харесай

Adata Swordfish 1TB SSD – най-достъпен като цена


Adata Swordfish NVMe 1TB SSD e наличен полупроводников диск за ъпгрейд на настолни районен съд и преносими компютри
(снимки: TechNews.bg)

SSD дисковете се трансфораха в стандарт за персоналните компютри, в това число мобилни и настолни. Много от новите конфигурации се продават с вграден SSD , а към този момент наличните районен съд в домовете и офисите без SSD могат елементарно и на допустима цена да се надградят с полупроводников диск за повишение на продуктивността, което значи доста по-бързо зареждане на операционната система и пускане на приложенията.

Ако търсите налично решение за ускорение на компютъра си, внимание заслужава моделът, който предлага най-ниската цена за гигабайт (GB) на пазара – към 0,20 лева./1GB във разновидността 1 терабайт (TB). Този SSD е разполагаем в комерсиалната мрежа у нас на цена от 213-228 лева с включен Данък добавена стойност в офертите на разнообразни снабдители. Устройството се предлага също във версии 250GB, 500GB и 2TB.



Swordfish е едностранен SSD, което ще рече, че всички съставни елементи са ситуирани на едната му страна – това са 4 чипа NAND флаш памет и контролер. Те са покрити от сиво-черен железен охладител, както се вижда на фотографията. Не се опитвайте да го сваляте, тъй като рискувате да загубите гаранцията на устройството, която е цели 5 години!

Контролерът Realtek RTS5763DL е от начално равнище и това, наред с други особености, прави този SSD толкоз прелъстителен като цена. Паметта, означена като 3D NAND Flash , съставлява ребрандирана от Adata 96-слойна TLC памет на Sandisk. Моделът е изпълнен във форм-фактор M.2 2280 (M-Key) с интерфейс за свързване към системата PCIe Gen3x4 по протокол NVMe 1.3.

За да понижи цената на производството, ADATA не е присъединила DRAM чип за кеширане, който съхранява вътрешните адресни таблици на диска и по този начин форсира интервенциите, защото DRAM е по-бърза от флаш паметта. Когато липсва RDAM чип, контролерът на диска се обръща по-често към флаш паметта и това понижава IOPS продуктивността. Но при огромни потребителски натоварвания, неналичието на DRAM кеш не въздейства на продуктивността при случайно четене на данните, демонстрират тестванията, и точно по тази причина на пазара се постановиха и SSD без DRAM чип.

Вместо DRAM кеширане, Swordfish SSD употребява Host Memory Buffer функционалността на NVMe протокола, която автоматизирано заделя дребна част от систематичната памет на компютъра за адресните таблици на SSD-то, в тази ситуация става въпрос за 16 MB.

Друга специфичност на Swordfish SSD е огромният размер от 350GB   SLC кеш . За разлика от други производители, Adata е конфигурирала своя диск за оптимално вероятния потенциал на псевдо-SLC режима (един обичай на клетка), което оказва помощ на устройството да поеме по-големи пакети за запис и е преимущество по отношение на дисковете с дребен SLC кеш.

С всички тези особености, Swordfish NVMe 1TB SSD реализира скорости на поредно четене/запис на данни надлежно 1800 MB/s и 1200 MB/s . Това се удостоверява и от тестванията на устройството – оповестените от производителя стойности съответстват с резултатите от известни стратегии за тестване на SSD. При случайно 4К четене/запис продуктивността доближава 180/180K IOPS.

източник: TheSSDReview.com

В последна сметка, потребителят получава на доста преференциална цена SSD, който може доста да увеличи продуктивността на системата. Да, това не е SSD за запалянковци, който търсят рискова продуктивност от своите компютри, само че за всички останали e отлична ценово-ефективна алтернатива.

Да обобщим: Adata Swordfish NVMe 1TB SSD предлага най-ниската цена на гигабайт – към 0,20 лева./1GB, съпроводен е с 5 години гаранция , а животът на устройството, съгласно производителя, е 1 800 000 часа .

Скоростните му индикатори – поредно четене/запис надлежно 1800MB/s и 1200 MB/s дават обещание осезаемо усъвършенстване на продуктивността при ъпгрейд на настолния районен съд или преносимия компютър.

Adata Swordfish NVMe 1TB SSD може да се закупи от редица търговци у нас на цена в диапазона 213 до 228 лева с Данък добавена стойност , демонстрира бърза информация на наличните предложения. Т.е., при по-прецизен избор, можете да купите диска с до 15 лева по-изгодно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР