Adata съобщи, че разработва нов тип RAM модули от типа

...
Adata съобщи, че разработва нов тип RAM модули от типа
Коментари Харесай

Adata подготвя RAM модулите DDR5 CUDIMM със скорост до 9200 MT/s

Adata заяви, че създава нов вид RAM модули от вида CUDIMM, основани на DDR5 технологията. Новите RAM модули ще бъдат проектирани да работят с най-новите процесори Intel Core Ultra 200S. Производителят не споделя нищо по отношение на опцията сходна памет да работи на актуалните AMD платформи.

DDR5 паметта от вида CUDIMM се разграничава от елементарната DDR5 DIMM по това, че има вграден тактов генератор. Той дейно стабилизира предаването на сигналите сред централния процесор и паметта, позволявайки на последната да работи устойчиво при по-високи честоти.

Според прессъобщението на производителя, памет модулите Adata DDR5 CUDIMM ще могат да работят на дънни платки с чипсета Intel Z890 при скорости над 9000 MT/s. Първите решения обаче ще оферират по-скромна скорост. Първоначалните комплекти памет DDR5 CUDIMM на Adata ще работят при скорости от 6400 MT/s. Производителят обаче удостовери, че в бъдеще ще пусне и RAM модули с по-високи скорости — 8400, 8600, 8800, 9066 и 9200 MT/s. Adata ще предлага модули с потенциал 16 и 24 GB.

Производителят също удостовери, че DDR5 CUDIMM памет модулите ще бъдат създадени като част от фирмената серия XPG Lancer RGB DDR5 и ще бъдат оборудвани със сребристи радиатори и RGB подсветка. Планирани са и версии без нагревател.

Adata сподели, че първите DDR5 CUDIMM модули памет би трябвало да бъдат налични през четвъртото тримесечие на тази година. Компанията обаче не прецизира точната дата на продажбите, както и цената на показаните памет модули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР