ADATA Legend 840 с капацитет 1TB впечатлява с характеристиките си(снимки

...
Коментари Харесай

ADATA Legend 840 – бърз и ефективeн PCIe Gen 4 SSD


ADATA Legend 840 с потенциал 1TB впечатлява с характерностите си
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Технологиите непрекъснато се развиват. NVMe паметите са добър образец за това – тези от първо потомство бяха скъпи и не изключително бързи, само че настоящите им наследници са в действителност впечатляващи.

Когато става въпрос за продуктивност, най-новите и най-хубави артикули са тези с интерфейс PCIe Gen 4. Разбира се, носенето на етикета „ Gen 4 ” не е гаранция единствено по себе си. Но при положително планиране това се оказват най-хубавите SSD оферти, налични на пазара.

Точно подобен е казусът с ADATA Legend 840 1TB. Това е нов модел NVMe полупроводников диск (SSD), който принадлежи към серията Legend. Моделът 840 е най-хубавият от линията – другите два разновидността от същата гама са Legend 750 и Legend 740.



ADATA Legend 840 с потенциал 1TB може да се похвали с някои впечатляващи характерности. При това те идват на извънредно примамлива цена. Ранните консуматори са безапелационни, че това е най-стойностното предложение, което човек може да откри на пазара.

В дизайна няма нищо кой знае какъв брой удивително – това е общоприета NVMe с дължина 80 мм. Радиаторът не е авансово конфигуриран. Като се има поради, че той е в положение да понижи работната температура с към 15%, решението да се предлага настрана от модула памет е положително за потребителите, които биха предпочели да си закупят второстепенен нагревател, с цел да понижат работните температури по-осезаемо.

Инсталацията е лесна. Може да се употребява радиаторът, който идва в пакет с паметта, или модулът да се инсталира независимо – „ както си е ”. Като цяло паметта работи доста бързо и се оправя добре. Скоростта на четене/запис доближава 5000/4500 Mbps, което значи, че LEGEND 840 е тройно по-бърза от типичните PCIe Gen3 полупроводникови носители и 15 пъти по-бърза от SATA SSD.

Устройството е чудесно за непрекъсната работа. При подмяна на старите твърди дискове като притежател за операционна система, игри и приложения потребителите бързо намират разликата: софтуерът се зарежда стремително.

При естествена работа с наличния нагревател модулът поддържа температури в диапазона 30-60 градуса. Ако обаче паметта бъде натоварена с дълготрайно писане и/или четене, температурата ѝ може да скочи и над 70°C. Тогава и продуктивността ѝ може да спадне осезаемо. Хубавото е, че бързо се охлажда, което значи, че казусът няма да продължи дълго.

Обичайно за потребителя е мъчно, а и излишно, да следи непрекъснато температурата на модула. За тези, които биха натоварили съществено Legend 840 с продължителни задания за писане и четене, е по-резонно да помислят за закупуване на добър нагревател за в допълнение разпръскване на топлината.

Така или другояче за потребителите, които употребяват устройството единствено за инсталиране на Windows, игри и програмен продукт, за ежедневни задания като сърфиране в мрежата и прекопирване на файлове – паметта работи чудесно, устойчиво, бързо и дружелюбно.

Някои от ранните консуматори споделят даже, че в случай че разработчикът на операционната система има податливост да товари изчислителните запаси с непотребни програмни задания, с Legend 840 това няма да се усети от потребителя ни минимум.

Важно е да се означи, че ADATA Legend 840 1TB има огромен размер на SLC кеш паметта. Това обезпечава на устройството още по-добра сърдечност и непрекъсваемост на работата.

И по този начин, в резюме: ADATA Legend 840 1TB е удивително предложение за NVMe Gen 4 памет, бърза и дружелюбна. Може да форсира доста отзивчивостта на компютърната система, в случай че главното устройство е HDD или остарял SATA SSD. Зареждането на Windows, стартирането на разнообразни стратегии едновременно стават за секунди – това е нещо като „ дребна хапка ” за Legend 840.

Както всички артикули, които са подобаващи за M.2 слот, този е стилен и не се нуждае от спомагателни SATA кабели и SATA конектори – което способства за по-изчистения тип на системата. В опаковката идват единствено устройството и радиаторът за него – в действителност (най-вероятно) няма да имате потребност от повече от това. Който желае да употребява модула за по-интензивна работа, с дълготрайно записване и четене, всекидневно, може да се подреди с по-сериозен нагревател за реализиране на по-добри температурни термични характерности и по-стабилни резултати в дълготраен проект.

ADATA Legend 840 1TB се предлага в комерсиалната мрежа у нас на цена към 280 лева с включен Данък добавена стойност и впечатляваща гаранция от 60 месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР