Адаптирани иРНК ваксини срещу COVID-19 се прилагат в РЗИ, в

...
Адаптирани иРНК ваксини срещу COVID-19 се прилагат в РЗИ, в
Коментари Харесай

Разкриха подробности за адаптираните COVID ваксини

Адаптирани иРНК ваксини против COVID-19 се ползват в РЗИ, в кабинетите на общопрактикуващите лекари и във имунизационните пунктове, разкрити към лечебни заведения, това оповестиха на фейсбук страницата си от акцията „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за разпространение на изгодите от имунизацията против COVID-19.

Тези ваксини се ползват като първи или втори бустер при лица на възраст на и над 12 година Ваксинацията може да се реализира най-рано 3 месеца след приключен примитивен курс на имунизация или след подложен бустер.

Бустерна доза от приспособена иРНК ваксина е мощно целесъобразна за:
Имунокомпрометирани;Трансплантирани пациенти, получаващи имуносупресивна терапия;Пациенти на хронична диализа;Пациенти с онкохематологични заболявания;Потребители и личен състав в обществени заведения, осигуряващи дълготрайна грижа за възрастни хора;Медицински експерти, ангажирани с лекуването на пациенти с COVID-19;Възрастни хора на и над 65 г.;Лица над 12-годишна възраст, които са получили последната си доза ваксина против COVID-19 (независимо дали за довеждане докрай на първична имунизация или бустерна доза) преди повече от 6 месеца.

Ваксините са приспособени (т.е. актуализирани) да подхождат по-добре на циркулиращите разновидности на SARS-CoV-2. Адаптираните ваксини дават по-широка отбрана против разнообразни разновидности и по тази причина спомагат за поддържане на оптимална отбрана против COVID-19 при мутирането на вируса, показват от здравното министерство.

Нежеланите реакции, които се следят при приспособените ваксини, са сравними с тези, следени при истинските ваксини, и нормално са леки и краткотрайни.

Оригиналните ваксини Comirnaty и Spikevax към момента са ефикасни за попречване на тежко протичане на болестта, хоспитализация и гибел, свързани с COVID-19, и тяхната приложимост ще продължи за примитивен курс на имунизация, сочат експертите.

Повече информация за COVID-19, имунизациите и имунизацията можете да намерите на сайта .
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР